Een verwarmingstoestel kan vaak goed worden aangesloten op een flexibel rookgasafvoersysteem. Een flexibel rookgasafvoersysteem is ideaal in kleine schachten of op plekken die moeilijk te bereiken zijn. Ook wordt dit systeem toegepast bij bestaande rookgasafvoerkanalen zoals bij flats en andere gestapelde woningbouw. Per situatie moet worden gekeken of een flexibel rookgasafvoersysteem past binnen de bouwkundige mogelijkheden van een woning of flat.

MiniFlex systeemafb 300 dpi

U kunt kiezen uit een kunststof of een RVS flexibel systeem. De systemen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters zodat het makkelijk is om verschillende vermogens of opvoerhoogtes te overbruggen. Waardoor het ook een stuk simpeler is om in kleine ruimtes een rookgasafvoersysteem te installeren.

Flexibele rookgasafvoersystemen zijn verkrijgbaar in drie systemen: individueel, stapelbouw en concentrisch. Een individueel systeem is beschikbaar in verschillende maatvoeringen, van kleine tot grote diameters. Het stapelbouw systeem is ideaal bij renovatieprojecten voor flats en waarbij verhogingen moeten worden overbrugd door verschillende bouwkundige kanalen. Met dit systeem is het heel gemakkelijk om meerdere verdiepingen aan te sluiten op één gemeenschappelijke afvoerleiding. Dit kunststof rookgasafvoersysteem is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Het laatste flexibel rookgasafvoersysteem, kunststof concentrisch, wordt veel toegepast bij renovatie bij gestapelde woningbouw. Dit systeem heeft een buis-in-buis principe.

Een flexibel kunststof rookgasafvoersysteem heeft vijf unieke voordelen. De kunststof flexibele buizen zijn dubbelwandig en zorgen voor extra veiligheid voor een gasdichte installatie. De   binnenbuis van het systeem blijft gasdicht, zelfs al worden de ribben beschadigd. Door een gladde binnenwand is de stromingsweerstand minimaal. De gladde binnenlaag zorgt daarnaast voor een extra lange levensduur omdat er geen ribbels zijn waar condensatie zich in kan verzamelen. De flexibele buizen zijn goed bestand tegen agressieve condens en de buizen zijn licht. Ook heeft u geen last van scherpe randen. Voor een optimale en veilige werking hoort het rookgasafvoersysteem geïnstalleerd te worden door een gecertificeerde installateur.