Met een concentrisch rookgasafvoersysteem heeft u een gecombineerde luchttoevoer en rookgasafvoersysteem in één. Dit systeem is een pijp-in-pijp principe, er zit om de rookgaspijp een grotere pijp voor de luchttoevoer. De binnenbuis voert de rookgassen naar buiten en de verbrandingsluchttoevoer komt naar binnen door de buitenbuis. De verbrandingsluchttoevoer en afvoergassen stromen dus niet door dezelfde buis.

Een concentrisch rookgasafvoersysteem is veiliger dan een enkelwandig systeem. Als er een lekkage ontstaat bij de rookgasbuis komen de rookgassen terecht in de ruimte van de verbrandingsluchttoevoer waardoor de cv-ketel afslaat. Hiermee wordt direct het gevaar van koolmonoxide voorkomen; het is dus een gesloten systeem. Het concentrisch systeem heeft een klemband of een push-fit aansluiting en een metalen buitenmantel. De binnenbuis is vervaardigd van kunststof, aluminium of RVS, deze combinatie zorgt voor extra veiligheid.

Concentrisch systeemOver een optimaal werkend en gasdicht rookgasafvoersysteem hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken als u de checklist "het nieuwe beugelen" opvolgt. In deze checklist staan de basisvoorschriften zodat u een veilig en goed werkend rookgasafvoersysteem kunt installeren. Het monteren van het systeem is heel makkelijk. Zo zijn er inkortbare verlengpijpen verkrijgbaar of u kunt ook kiezen voor een passtuk. Een rookgasafvoersysteem dient door een gecertificeerd installateur te worden geïnstalleerd. Bij elke woning wordt gekeken welk systeem het beste past bij de situatie.

Nog een voordeel aan het concentrisch rookgasafvoersysteem is dat het minder plaats in beslag neemt dan een parallel systeem. Er wordt altijd gekeken naar de bouwkundige mogelijkheden. Met het concentrisch rookgasafvoersysteem bent u verzekerd van een langdurige en veilige werking. Daarnaast is het systeem ook mooi, want de metalen buitenbuis heeft een hoogwaardige afwerking.