Burgerhout Concentrische schachtaansluiting met volledig geïntegreerde brandmanchet voor Flexibel

Nieuwe schachtaansluiting met geïntegreerde brandmanchet

Brandveiligheid is één van de fundamentele eisen in het bouwbesluit. Heel logisch ook, want de gevolgen van brand heeft een enorme impact op de gebruikers van een gebouw. Burgerhout speelt hierop in en introduceert een unieke concentrische schachtaansluiting met volledig geïntegreerde brandmanchet.

Bij doorvoeringen door een brandwerende scheidingswand is het vereist om maatregelen te nemen en de sparing brandwerend af te dichten, zodat het weer voldoet aan de eisen in het Bouwbesluit. Voor parallelle kunststof rookgasafvoersystemen zijn diverse oplossingen in de markt verkrijgbaar. Maar nu is er ook een unieke oplossing voor de concentrische kunststof rookgasafvoersystemen!

Doorvoermanchet uitvoerig getest

Bij de ontwikkeling van de concentrische doorvoermanchet heeft Burgerhout de constructie uitvoerig laten testen door het onafhankelijk laboratorium Efectis, gespecialiseerd op het gebied van brandveiligheid. De brandwerendheid van de doorvoermanchet is beoordeeld volgens EN1366-3:2009 en vastgelegd in het onderzoeksrapport 2015-Efectis-R000268. Een samenvatting van dit rapport kunt u opvragen bij Burgerhout. De concentrische doorvoermanchet voldoet ruimschoots aan deze strenge eisen op het gebied van brandwerendheid!

Bouwbesluit

De concentrische doorvoermanchet biedt een passende oplossing als het gaat om een brandveilige afwerking op een brandwerende scheidingswand. Volgens het Bouwbesluit (WBDBO) moet de brandwerendheid tussen twee brandcompartimenten 60 minuten zijn. Bij branddoorslag via de schacht moet de brandwerendheid van het brandcompartiment naar de schacht en van de schacht naar het bovenliggende brandcompartiment in totaal 60 minuten zijn.

Om aan alle discussie een einde te maken brengt Burgerhout nu een doorvoermanchet op de markt die ruim 60 minuten brandwerendheid biedt. Hiermee komt Burgerhout tegemoet aan de vraag van adviseurs en brandweer.

Veiligheid

De brandmanchet is op ingenieuze wijze verwerkt in de concentrische schachtaansluiting voor het kunststof flexibele- en concentrisch rookgasafvoersysteem. De concentrische schachtaansluiting met geïntegreerde brandmanchet heeft een kwalitatief hoogwaardige afwerking en is eenvoudig te installeren.

Veiligheid en functionaliteit zijn één van de kernwaarden van Burgerhout. Met de rookgasafvoersystemen van Burgerhout bent u verzekert van een optimaal veilig werkend en brandveilig rookgasafvoersysteem.

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *